Bahan2:
1 peket mee kuning
100g, Udang gred A (ikut nak besar or kecik)
2 ulas Bawang Putih (ditumbuk)
sedikit sawi
sedikit tauge
1/2 biji tomato
3 sudu kecil cili giling
2 sudu kecil sos tomato
2 sudu kecil sos cili
1 sudu kecil sos tiram
1 peket mee kuning
100g, Udang gred A (ikut nak besar or kecik)
2 ulas Bawang Putih (ditumbuk)
sedikit sawi
sedikit tauge
1/2 biji tomato
3 sudu kecil cili giling
2 sudu kecil sos tomato
2 sudu kecil sos cili
1 sudu kecil sos tiram
5 biji cili padi (ditumbuk sedikit)
Cara2:
1. Tumis bawang putih beserta cili giling, hingga masak
2. Masukan semua jenis sos, dan masukan tomato
3. Masukan udang, tumis seketika
4. masukan sawi dan tauge dan cili padi
5. akhir sekali masukan mee dan biarkan gorengan sebati seketika, sebelum dihidangkan
6. Boleh tabur, bawang goreng serta daun bawang dan daun sup yang dihiris halus
Cara2:
1. Tumis bawang putih beserta cili giling, hingga masak
2. Masukan semua jenis sos, dan masukan tomato
3. Masukan udang, tumis seketika
4. masukan sawi dan tauge dan cili padi
5. akhir sekali masukan mee dan biarkan gorengan sebati seketika, sebelum dihidangkan
6. Boleh tabur, bawang goreng serta daun bawang dan daun sup yang dihiris halus
0 comments:
Post a Comment